Activități educaționale și extracurriculare

    O ZI ÎN GRUPA NOASTRĂ!

    Copiii se simt entuziasmați atunci când desfășoară o activitate ce le-a trezit interesul și curiozitatea. Așadar, încercăm să concepem teme cât mai atractive pentru copii, care să-i facă să participe cu interes și dorință de implicare.
    Pentru tema zilei „În lumea poveștilor” începem ziua cu Întâlnirea de dimineață: „Personajul preferat!” -activitate în care fiecare copil va descrie personajul preferat din poveste.


sursa: Pinterest


Urmează Momentul de mișcare realizat pe baza unui joculeț conceput pe worwall.net.

 

La Cunoașterea Mediului vom realiza un joc didactic, pe baza unor imagini din povești. Copiii vor descrie personajele recunoscute și vor aprecia comportamentul acestora.



sursa: Pinterest

La Activitățile de dezvoltare personală, copiii vor audia un cântecel despre lumea minunată a basmelor.


sursa: youtube

La Domeniul estetic și creativ vom picta, colora, modela, personaje din povești.
Activități realizate pentru evaluarea sumativă :

DOMENIUL LIMBĂ ȘI COMUNICARE

DOMENIUL ȘTIINȚĂ- ACTIVITATE MATEMATICĂ


 

 Licuricii curioși doresc să afle lucruri interesante despre fenomenele și lucrurile care se întâmplă în natură. 
Curiozități despre natură!

Made with Padlet


sursa: Pinterest

DE CE SUNT IMPORTANTE POEZIILE PENTRU COPII? 

Poeziile îi ajută pe copii la dezvoltarea limbajului, la îmbogățirea vocabularului, le stimulează creativitatea și imaginația. De asemenea, versurile rimate și ritmate le dezvoltă auzul muzical și îi ajută să transmită sentimente și emoții diverse.


sursa: youtube

Gospodina - de Otilia Cazimir

O furnică duce-n spate
Un grăunte jumătate
- Încotro fugi surioară?
- Ia mă duc și eu la moară!
Și-s grăbită, și-s grăbită
Că mi-i casa ne-ngrijită
Și mi-s rufele la soare
Și copiii-mi cer mâncare
Că la noi în mușuroi
Nu e timp pentru zăbavă
Că de n-am fi de ispravă
Ar fi vai și-amar de noi.




Ce lucruri interesante poți face în aer liber?
DISTRACȚII ÎN AER LIBER de Lupu Gabriela


Activități educative distractive”
Activitățile educative distractive pentru copii, oferă o doză semnificantă de învățare și divertisment. Există zeci de activități pentru copii de toate vârstele. În funcție de vârstă, nivelul de abilitate și de interes, poți alege dintr-o varietate de activități distractive.


Pictează cu degetele-Dactilopictura

Pictatul este una dintre cele mai amuzante activități  pentru copii și va fi cu siguranță pe placul celor mici. Pentru ca lucrurile să fie sigure, alege o vopsea comestibilă, recomandată dacă cel mic încă își bagă degetele în gură sau își duce mânuțele la ochi.
 
sursa: Pinterest

Jocuri de rol

Pentru copii, aceste activități sunt întotdeauna distractive. Achiziționează diverse jucării precum gentuțe, seturi de bucătărie, jucărie tip fermă, pentru a-l deprinde pe cel mic cu activitățile din diferite domenii.
sursa: Pinterest

Jucați-vă puzzle

Distractivă și provocatoare, această activitate pentru copii îi ajută să-și dezvolte imaginația și creativitatea. Un puzzle pentru copii îl va ține cu siguranță ocupat și distrat.



sursa: Pinterest
Joaca cu păpușile și mașinuțele

Dacă ai o fetiță, una dintre cele mai îndrăgite activități va fi jocul cu păpușile. Nimic nu o va bucura mai tare decât compania ta și un set de păpuși pe care să le transforme în cele mai bune prietene. Pentru băieței, în schimb, cele mai frumoase jocuri vor fi cele cu mașinuțe.
sursa: Pinterest




Haideți să pătrundem în minunata lume a basmelor! Aici veți descoperi personajele preferate  întâlnite în  povești. 
Le recunoașteți?

Made with Padlet

Vă invit să aflați interesanta poveste a omului de zăpadă, în care veți descoperi faptele bune pe care acesta le-a făcut, pentru a ajuta mulțe viețuitoare.
POVESTEA OMULUI DE ZĂPADĂ de Lupu Gabriela





Domeniul Științe(Cunoșterea mediului)-Crăciunul pe înțelesul copilor!

Sărbătoarea Crăciunului este un prilej de bucurie pentru copii, mai ales prin momentul împodobirii bradului și primirea cadourilor. Prin intermediul acestui filmuleț educatv, copiii vor conștientiza importanța și frumusețea acestei sărbători.

Sursa: youtube


Copii alături de părinți vor afla istoria Crăciunului, tradițiile și obiceiurile românilor în prag de sărbătoare.
Povestea Crăciunului-de vizionat împreună cu părinții

Sursa:youtube


Prin acest joculeț interactiv, copiii vor descoperi bucuriile și cadourile primite sub brăduțul de Crăciun.


Joc interactiv-Bucuriile Crăciunului

Sursa: youtube




Tu ce-ți dorești de la Moș Crăciun?
Trimite-i o scrisoare!

Scrisoare pentru Moș Crăciun






Sursa: Pinterest


Brăduțul dorim să-l împodobim dar ne mai trebuie câteva ornamente. 




Haideți să facem împreună globulețe, fulgișori pentru al nostru brăduleț.
Copiii și părinții lucrează împreună!,- vezi aici.(sursa: youtube)




Dornici să descoperim tainele Crăciunului, lucrăm cu drag și spor-Fișe de lucru „Magia Crăciunului”-Descarcă




Activitățile educaționale desfășurate la Grupa Licuricilor, vizează o gamă complexă de domenii de dezvoltare. Acestea sunt concepute respectând curriculum-ul pentru educație timpurie și sunt adaptate particularităților de vârstă și individuale, oferind experiențe solide, care vor ajuta la dezvoltarea armonioasă a întregii personalități a preșcolarilor. Activitățile sunt corelate cu tema săptămânală și se desfășoară cu întreaga grupă, în grupe mici sau individual.
Dezvoltare personală, socială și emoțională

În cadrul acestui domeniu, cultivăm și încurajăm menținerea de relații pozitive cu ceilalți, încrederea în sine și capacitatea de a se integra în cadrul unui grup. De asemenea, prin intermediul jocurilor de rol, oferim copiilor posibilitatea de a înțelege faptul că acțiunile lor pot avea consecințe și în acest context ei învață să facă față diferitelor emoții (frica, mânia, timiditatea) și învață treptat deprinderi de rezolvare a problemelor.



sursa: Pinterest


Comunicare și limbaj

În cadrul activităților și a joculețelor pe care le realizăm, copiii își îmbunătățesc deprinderile de comunicare, exprimându-și ideile și sentimentele, ascultându-i și înțelegându-i pe ceilalți în timpul unor experiențe semnificative trăite împreună cu cei de aceeași vârstă cu ei. Astfel, copiii învață să comunice într-o varietate de feluri, folosind-se de simboluri, combinând limbajul oral cu limbajul scris și imaginile. Totodată ei descoperă cărțile, dar și scris-cititul ca fiind instrumente valoroase ce le deschid porțile spre o lume nouă, necunoscută și fascinantă.






sursa: Pinterest


Dezvoltare fizică și motrică

Știm cât de importantă este mișcarea pentru noi toți și încurajăm constant participarea copiilor la jocuri și activități sportive potrivite vârstei și abilităților lor. Prin intermediul activităților care implică mișcare, copiii învață să dezvolte relații cu ceilalți, să fie răbdători, responsabili și respectuoși, să lucreze în echipă, dar și să se descurce în situații neprevăzute. Așadar, copiii care fac sport sunt mai sănătoși, descurcăreți, disciplinați, ambițioși și fericiți.



sursa: Pinterest

Matematică

Activitățile matematice vizează stimularea dezvoltării intelectuale a copiilor, contribuie la trecerea treptată de la gândirea concret-intuitivă la gândirea simbolică, abstractă, pregătind copiii pentru înțelegerea și însușirea matematicii. În procesul de însușire a cunoștințelor cu conținut matematic este intens antrenată și memoria copiilor pentru ca ei să rețină, să păstreze și să reproducă în mod conștient unele cunoștințe dobândite, să memoreze regulile unui joc didactic sau logic. Cu alte cuvinte, copilul își formează deprinderi de lucru, de a rezolva anumite situații – problemă în contexte variate. Aceste deprinderi devin utile în activitatea lor practică și-l pot influența în plan atitudinal și social.


sursa: Pinterest




Lumea înconjurătoare

În cadrul acestui domeniu elementele cheie sunt participarea activă, explorarea, interacțiunea și cooperarea. Toate experiențele și situațiile de învățare care favorizează descoperirea, transformarea și extinderea cunoștințelor au în vedere utilizarea unor surse variate de informații, investigație și identificare a relației cauză-efect cât și a posibilelor soluții pentru rezolvarea diferitelor situații ce pot apărea în viață de zi cu zi. 





sursa: Pinterest


Estetică și desen

Acest domeniu include o multitudine de activități precum pictură, desen, grafică, colaj, muzică și pune la dispoziția copiilor o gamă largă de materiale și suprafețe de lucru pentru a stimula și încuraja creativitatea și pentru a dezvolta simțul estetic și artistic. Activitățile artistic-plastice ajută la formarea de deprinderi de lucru, exersarea motricității fine, stimulează capacitatea de exprimare, realizarea unor corespondențe între elementele de limbaj plastic și natură, dinamizează expresivitatea și nu în ultimul rând, dezvoltă armonios și multilateral personalitatea copiilor. 


sursa: Pinterest